Image Alt
  /  Fitness   /  GYM Props και όργανα γυμναστικής | Πόσο σημαντικό ρόλο παίζουν στην γυμναστική σου;

Τα οικιακά όργανα γυμναστικής αποτελούν μια φθηνή και πρακτική διέξοδο, αφού επιτρέπουν την άσκηση μέσα στο σπίτι, οποιαδήποτε ώρα και με το λιγότερο δυνατό άγχος.

Πώς, όμως, μπορεί κάποιος να επιλέξει τον κατάλληλο εξοπλισμό;

Πριν ξεκινήσετε, δεν θα πρέπει να παραλείψετε μια προηγούμενη επίσκεψη στον προσωπικό σας ιατρό για ένα τσεκ-απ. Η εν λόγω συμβουλή ίσως καταντά πληκτική, όμως η ενασχόληση με οποιασδήποτε μορφής γυμναστική δίχως έλεγχο της γενικότερης κατάστασης του οργανισμού μας είναι άκρως επικίνδυνη.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα των οργάνων αερόβιας άσκηση;

  • Μπορείτε να γυμναστείτε στο σπίτι ανεξάρτητα από τις καιρικές συνθήκες.
  • Τα όργανα αερόβιας άσκησης προσφέρουν ασφαλή, άνετη και αποτελεσματική γυμναστική – με την προϋπόθεση ότι θα τηρηθούν οι κανόνες ασφαλείας και ότι η γυμναστική θα γίνει σύμφωνα με τις προδιαγραφές του κάθε οργάνου.
  • Οι κραδασμοί είναι ελαχιστοποιημένοι
  • Όλα τα όργανα έχουν διαφωτιστικές ενδείξεις (απόσταση, ταχύτητα, καρδιακοί σφυγμοί, κλπ.) οι οποίες αποτελούν έναν καλό τρόπο ελέγχου της προπόνησης και της προόδου σας.

Κατάλληλος εξοπλισμός: Πώς τον επιλέγω;

Αφού βεβαιωθείτε ότι όντως χρειάζεστε ένα ή περισσότερα μηχανήματα γυμναστικής, το επόμενο βήμα είναι να τα επιλέξετε με τον σωστότερο και πιο συμφέροντα τρόπο. Ας δούμε, μερικά όργανα γυμναστικής που μπορούν πραγματικά να φανούν χρήσιμα

Όργανα γυμναστικής: Πώς να επιλέξετε το κατάλληλο;

 

  • Μελετήστε και διαβάστε πληροφορίες για το όργανο γυμναστικής που σας ενδιαφέρει. Ανάλογα με το ποια περιοχή του σώματός σας θα θέλατε να γυμνάσετε, μπορείτε να επιλέξετε διαφορετικούς τύπους εξοπλισμού. Οι διάδρομοι είναι εξαιρετικοί για να γυμνάσετε ολόκληρο το σώμα, αλλά αν θέλετε να στοχεύσετε σε ειδικές περιοχές τότε θα να πρέπει να αναζητήσετε το κατάλληλο όργανο γυμναστικής.
  • Ελέγξτε το χώρο σας. Ο διαθέσιμος χώρος σας είναι σημαντικός. Εάν έχετε πραγματικά μικρό χώρο, αναζητήστε μια ευέλικτη επιλογή που είναι εύκολο να αναδιπλωθεί.
  • Συγκρίνετε. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι παρόμοια μοντέλα σε τεχνικά χαρακτηριστικά προσφέρονται σε διαφορετικές τιμές. Η τιμή δεν είναι ποτέ άσχετη με την ποιότητα κατασκευής. Μην αρκεστείτε στη σύγκριση εικόνων και χαρακτηριστικών από το διαδίκτυο. Δοκιμάστε και εκτιμήστε προσωπικά την ποιότητα κατασκευής του οργάνου.
  • Προτιμήστε εξειδικευμένα καταστήματα για τις αγορές σας. Όχι μόνο θα δείτε και θα δοκιμάσετε διάφορα όργανα γυμναστικής ώστε να σχηματίσετε δική σας γνώμη αλλά επιπλέον θα υποβάλετε τυχόν ερωτήσεις ή απορίες σας, θα λάβετε απαντήσεις αλλά και επιπλέον συμβουλές, οδηγίες και προτάσεις από έμπειρους πωλητές – γυμναστές με γνώση του αντικειμένου.
  • Υποστήριξη μετά την αγορά. Προτιμήστε για τις αγορές σας καταστήματα που μπορούν να σας παρέχουν άμεσα υποστήριξη τόσο για τη χρήση του οργάνου όσο και τυχόν τεχνικά θέματα που θα προκύψουν. Εμπιστευτείτε την εγγύηση που παρέχεται απευθείας από την αντιπροσωπεία καθώς διαθέτει πιο έμπειρο τεχνικό προσωπικό και μακροχρόνια κάλυψη ανταλλακτικών.

Πώς θα πετύχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα με το όργανο γυμναστικής που θα επιλέξετε;

Το findyourfit.gr θα σας βοηθήσει να επιλέξετε το κατάλληλο για εσάς όργανο γυμναστικής ανάλογα με τους στόχους της προπόνησής σας. Αν θέλετε να χάσετε κιλά και ειδικά για απώλεια λίπους θα εντυπωσιαστείτε με το πόσο επιταχύνεται το αδυνάτισμα, όταν παράλληλα με την προσεγμένη διατροφή σας, βάλετε τουλάχιστον 4-5 φορές την εβδομάδα στο πρόγραμμά σας 1 ώρα αερόβια γυμναστική συνδυασμένη με ασκήσεις με λίγα βάρη. Το πιο κατάλληλο όργανο για να ξεκινήσετε θα ήταν ένας διάδρομος γυμναστικής ή ένα ελλειπτικό μηχάνημα σε συνδυασμό με κάποιο όργανο κοιλιακών για το δύσκολο αυτό σημείο ειδικά για τους άνδρες αλλά και βαράκια για πιο γυμνασμένα μπράτσα και ώμους. Ήδη θα έχετε τα βασικά για την άσκησή σας!

Αν έχετε το ιδανικό βάρος και θέλετε να το διατηρήσετε και να τονώσετε τους μύες σας, τότε 3-4 φορές την εβδομάδα με άσκηση πιο καρδιοτονωτική που να ενισχύει ιδιαίτερα τη μυϊκή γράμμωση επιλέξτε step, ποδήλατο, βάρη, σχοινάκι κ.α.

 

Newsletter Signup

Μετάβαση στο περιεχόμενο