Image Alt
  /  Μη κατηγοριοποιημένο   /  Είδη reformer pilates | Ποιο σου ταιριάζει;

Το κλασσικό Pilates Reformer

Το κλασσικό ΚΡΕΒΑΤΙ ΠΙΛΑΤΕΣ Θα το βρεις στα περισσότερα στούντιο Pilates.Είναι το αυθεντικό Pilates που πρωτοανακάλυψε ο Joseph Pilates , ιδρυτής της τεχνικής. Μπορεί να είναι κατασκευασμένο από ξύλο, αλλά υπάρχουν και πιο σύγχρονα και μοντέρνα που είναι κατασκευασμένα από  άλλα υλικά όπως αλουμίνιο. Έχει συγκεκριμένα πρωτόκολλα ασκήσεων , και συγκεκριμένα χαρακτηριστικά. Το Pilates reformer ανάλογα από την εταιρία κατασκευής του μπορεί να προσαρμοστεί στα υλικά που θα χρησιμοποιηθούν, στο ύψος της πλατφόρμας από το έδαφος, στο συνδυασμό του με τη χρήση του πύργου (pilates tower) και στο πόσο φορητό μπορεί να γίνει

ΚΡΕΒΑΤΙ ΠΙΛΑΤΕΣ

 

CLINICAL PILATES REFORMER

Pilates Reformer «Οικιακό»

Είναι όπως ένα κρεβάτι πιλάτες αλλά συνήθους μικρότερου μεγέθους και ίσως να μπορούν να αναδιπλωθούν ώστε να αποθηκεύονται όταν δεν χρησιμοποιούνται για εξοικονόμηση χώρου. Το ανακλινόμενο Reformer είναι σαφώς μια οικονομικότερη επιλογή χωρίς να υστερεί λειτουργικότητας.

Pilates reformer με Tower

Με την πρώτη ματιά μοιάζει με μια μεσαιωνική συσκευή βασανιστηρίων, αλλά μην το φοβάστε! Το Pilates reformer με Tower είνα το παραδοσιακό ΚΡΕΒΑΤΙ ΠΙΛΑΤΕΣ σε συνδυασμό με ένα πύργο (TOWER) και παρέχει σημαντική συνεχή βελτίωση στην ευθυγράμμιση του σώματος, τη δύναμη, τη μυϊκή τόνωση και το stretching. Σας παρέχει μια απίστευτα ευέλικτη, δυναμική, διασκεδαστική και ισχυρή προπόνηση. Ο Πύργος Pilates που  είναι μια κάθετη προσθήκη στο κλασικό Pilates reformer, με έξτρα ελατήρια και εξαρτήματα για τα χέρια, επιτρέπει τη ρύθμιση των ελατηρίων και της αντίστασης για το ύψος, το βάρος και τη δύναμή σας. Σας επιτρέπει να στοχεύσετε τα πόδια, τα χέρια, το κάτω μέρος ή οποιοδήποτε μέρος του σώματός σας, ενώ χρησιμοποιείτε τον πυρήνα σας.

Pilates Reformer Cadillac

Το συγκεκριμένο ΚΡΕΒΑΤΙ ΠΙΛΑΤΕΣ είναι το μεγαλύτερο του είδους του και το όνομα του το πήρε από την φημισμένη μάρκα αυτοκινήτων Cadillac .Μοιάζει με ένα διπλό κρεβάτι με ουρανό, ανυψωμένο από το πάτωμα και εξοπλισμένο με μια ποικιλία από μεταλλικές οπές, ελατήρια, μια ξύλινη μπάρα, και ακόμη και κάτι που ονομάζεται “Trapeze” εξάρτημα. Το Cadillac είναι εξαιρετικά ευπροσάρμοστο: το ρεπερτόριο των ασκήσεων εκτελείται ξαπλωμένο, τόσο μπρούμητα όσο και ανάσκελα, σε καθιστή θέση, γονατιστή αλλά και όρθια . Οι ασκήσεις στο Pilates Cadillac Reformer βοηθούν στην ανάπτυξη μυών και στη βελτίωση της κυκλοφορίας του αίματος. Συνδυάζει ασκήσεις δύναμης με τη χρήση των ελατηρίων, ασκήσεις κινητικότητας, καθώς και ακροβατικές ασκήσεις χρησιμοποιώντας το δίζυγο. Η άσκηση ενάντια στην αντίσταση των ελατηρίων είναι δύσκολη για τα πόδια, τα χέρια και τον πυρήνα. Συνοπτικά, προκαλέστε το σώμα σε πολλαπλά επίπεδα κίνησης με ένα όργανο γυμναστικής.

CADILLAC ΚΡΕΒΑΤΙ ΠΙΛΑΤΕΣ

 

Κάποια όργανα που χρησιμοποιούνται στο pilates και είναι ευρέως διαδεδομένα, χωρίς όμως να περιλαμβάνονται στην οικογένεια του reformer, είναι τα παρακάτω:

 

Pilates Chair

Όπως και το Pilates Reformer, η ΚΑΡΕΚΛΑ PILATES είναι ένα άλλο όργανο γυμναστικής του Joseph Pilates. Η καρέκλα Pilates είναι βασικά ένα κουτί με τη μία πλευρά που μπορεί να πιεστεί κάτω από την αντίσταση των ελατηρίων, όπως ένα μεγάλο πετάλι. Μερικές φορές το πεντάλ χωρίζεται σε δύο μέρη που μπορούν να λειτουργούν ανεξάρτητα. Παραδοσιακά, οι καρέκλες Pilates ήταν κατασκευασμένες από ξύλο, με επένδυση από πάνω και πεντάλ. Οι πρωτότυπες καρέκλες που σχεδίασε ο Joseph Pilates έκαναν διπλό καθήκον ως 1)  έπιπλα, 2)μετατρέποντας σε καθίσματα. Οι ασκήσεις γίνονται ξαπλωμένες, καθισμένες και όρθιες στην καρέκλα, καθώς και από θέσεις μέχρι τις πλευρές της καρέκλας. Κάποιος μπορεί να περιμένει μεγάλη σταθερότητα και ευελιξία στην καρέκλα. Είναι πραγματικά μια απόδειξη της εφευρετικότητας της μεθόδου Pilates για να δείτε πόσες ασκήσεις μπορούν να γίνουν στην καρέκλα Pilates.

ΚΑΡΕΚΛΑ PILATES

Pilates Ladder Barrel

Με το που το δείτε πιθανότατα θα θελήσετε να «χυθείτε» πάνω του. Και για αυτό ακριβώς είναι σχεδιασμένο. Η στρογγυλεμένη επιφάνεια του βαρελιού Pilates Ladder Barrel είναι εκεί για να ενθαρρύνει τη σπονδυλική στήλη να κινηθεί (έκταση και κάμψη)  προς τα πίσω και προς τα εμπρός με υποστηριζόμενο τρόπο.Εκτός από τις ασκήσεις έκτασης και κάμψης, το βαρέλι μπορεί επίσης να χρησιμοποιηθεί για ασκήσεις κοιλιακών και πλάγιες κινήσεις και διατάσεις. Το βαρέλι αναγκάζει τη σπονδυλική στήλη να κινηθεί σε μεγαλύτερο εύρος κίνησης από ό, τι στο χαλί ή σε άλλο εξοπλισμό

PILATES LADDER BARREL

Pilates Arc

Το Pilates Arc είναι ένα κομμάτι εξοπλισμού εμπνευσμένο από τον Pilates Spine Corrector του Joseph Pilates. Σχεδιασμένο για άνεση και υποστήριξη, το τόξο ανακουφίζει τον πόνο στην πλάτη βελτιώνοντας τη στάση του σώματος, την ευελιξία στον κορμό και διορθώνει την ευθυγράμμιση της σπονδυλικής στήλης. Mπορεί εύκολα να τοποθετηθεί στο πάνω μέρος του Pilates Reformer και αυτό σημαίνει ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί με άλλα κομμάτια εξοπλισμού για να αυξήσει το εύρος κίνησης (και ως εκ τούτου την πρόκληση) ορισμένων ασκήσεω. Είναι Ιδανικό για διατάσεις και για σκολίωση.

PILATES ARC

Newsletter Signup

Μετάβαση στο περιεχόμενο